Smaakbeleving met een Italiaans tintje en verpakt in zakken van 1 kg kenmerkt zich als pittige koffie met een zachte langdurige nasmaak. Puur als caffè Crema of drink als cappuccino of latte macchiato. Lees meer
- Koop 8 voor €12,13 per stuk en bespaar 1%1% Korting
Dallmayr Crema d Oro Intensa koffiebonen
Het kenmerk van een goede Café Crème is zijn fijne crema en evenwichtig aroma.
Volgens de traditie van Dallmayr worden alleen de beste bonen van het hoogland uit de beste teeltgebieden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt. Zorgvuldig gebrand, ontvouwen ze hun volle aroma in het kopje. Met Dallmayr Crema d' Oro beleeft u intens genot met een fijne crema en een Italiaanse toets - ook perfect als cappuccino en latte macchiato.
Te gebruiken als crema koffie, voor cappuccino of latte macchiato.
Intensiteit 8/10
Sterkte: intens
Zuurgraad: weinig
Bespaar het milieu en bestel 1 hele doos met extra korting
Het kenmerk van een goede Café Crème is zijn fijne crema en evenwichtig aroma.
Volgens de traditie van Dallmayr worden alleen de beste bonen van het hoogland uit de beste teeltgebieden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt. Zorgvuldig gebrand, ontvouwen ze hun volle aroma in het kopje.
Ideaal voor alle volautomatische koffiemachines
Dallmayr Crema d' Oro intensa smaakt ook goed als Cappuccino, Latte Macchiato en Caffé Crema (espresso met een scheut opgeschuimde melk).
De crema als een handelsmerk
Tijdens de bereiding wordt het water onder hoge druk (8 tot 12 bar) door de koffie geperst. De contacttijd met het water is slechts 20 tot 25 seconden. Door de brouwdruk worden bepaalde stoffen zeer snel uit de gemalen koffie opgelost. De gemalen koffie werkt als een filter voor het water.
Het resultaat is een laag van ongeveer 1 tot 3 mm dik met een fijnporige, romige consistentie in licht- tot donkerbruin: de crema. Het is het handelsmerk van een geslaagde espresso of caffè crema en heeft niets te maken met melkschuim. De "dop" ziet er smakelijk uit en bewaart ook de smaken en aroma's en de warme temperatuur in het kopje.
Koffiekunst voor het juiste smaakprofiel
Bij filterkoffie is de fruitzuurgraad een teken van kwaliteit. Met espresso en café crème, is het minder opzettelijk. Traditioneel worden andere noten naar boven gehaald door langer te roosteren.
Deze koffiekunst vereist jaren ervaring en een fijn getrainde waarneming. De koffie-experts van Dallmayr proeven tot 300 kopjes per dag om een specifiek smaakprofiel te bereiden
Houdbaarheidsdatum | 30-7-2025 |